Anita Dekker maakt figuratief/abstracte beelden. Zij laat zich inspireren door de zichtbare wereld om haar heen. Dieren en mensen in uiteenlopende poses  laat zij aan zich voorbijgaan. Gevoed door het immer vertederend aanzien van jonge dieren en mensen boetseert zij om deze gevoelens te vangen. Haar handschrift heeft een duidelijk impressionistisch inslag dat een prachtig licht/donker spel van de toetsen in het materiaal nalaat. Haar beelden zijn krachtig en vaak humoristich. Ze werkt in steen, mortel en brons en altijd zonder voorstudie. Bij deze methode (ook wel taille direct genoemd) wordt direct in de steen gewerkt zonder ontwerp vooraf."ik wil mezelf kunnen en blijven  verrassen in m'n werk"  Dit vereist een grote creativiteit, spontaniteit en vormkennis. Anita: "Het maken van een beeld begint met kijken en voelen. Pas daarna begin ik met hakken. Geleidelijk komt het beeld dan vanuit de steen tevoorschijn" . Anita is met Marian van Puyevelde en Etienne Vindevogel  één van de grondleggers van het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA) in Middelburg. De groep kunstenaars in BAA werken zelfstandig en onder begeleiding van Anita Dekker- Berita Valk en Karel van de Beek.                                                                                                                       

www.beeldhouwatelierarnestein.nl/anita-dekker/


Exposities en Opdrachten
Anita exposeert door heel Nederland. Ze werkt in opdracht van particulieren en overheid. Openbare werken staan oa in Middelburg .

De adelaar op het gebouw van de Kloveniersdoelen . Het portret van Eleanor Roosevelt voor het gebouw van UCR  University College Roosevelt en in  Koudekerke de heraldische leeuwen voor de kerk . Verder is haar werk te zien in haar woning en beeldentuin. Opleiding Anita’s opleiding is begonnen in 1981 bij stadsbeeldhouwer Peter de Jong (de laatste stadbeeldhouwer van Middelburg). Van hem heeft ze het vak geleerd.  Anita: "Die jaren bij Peter hebben een enorme positieve invloed gehad op mijn verdere ontwikkeling als beeldhouwster." In 1995 heeft Anita haar opleiding beeldhouwen vervolmaakt aan de Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo. Zowel voor de richting beeldhouwen als voor de specialisatie hakken in steen. Werken van haar zijn in bezit van particulieren in binnen en buitenland..

IK VORM NIET DE STEEN OM TOT EEN BEELD

IK BEVRIJD HET BEELD DAT ZIT OPGESLOTEN IN DE STEEN

Free Joomla! template by Age Themes